Laks med sprø sesamskorpe

4 porsjoner.

600 g laksefileter med skinn 1 ts salt rød og grønn paprika i små terninger olivenolje 4 ss sesamfrø. Couscous: 2 dl couscousgryn 5 dl vann + 1/2 fiskebuljongterning 2 ts frisk timian. Varm vinaigrette: 1 dl balsamicoeddik 1/2 dl olje salt pepper. Dryss laksefiletene med salt. Kok opp vann med fiskebuljongterning, tilsett hakket timian og hell over couscousgrynene. Dekk dem til og la dem svelle. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne. Hell dem ut og varm olje i stekepanna. Fres paprikaterningene myke, men ikke brune i oljen. Ta dem opp og hold dem varme. Stek laksen i to- tre minutter på hver side. Ta fisken opp. Hell eddiken i panna, la den koke inn til det halve. Tilsett oljen, la den bli varm og smak vinaigretten til med salt og pepper. Anrett laksefiletene på en seng av couscous, fordel paprikaterninger over og dryss på sesamfrø. Dryss vinaigrette rundt fisken og server den så varm som mulig. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!