Laksenuggets med grønnsaker

4 porsjoner.

4 porsjoner:

500 g skinn- og benfri laksefilet

1 kinesisk pretzel, stekt, (et bakverk som ligner vannbakkel

100 g jicama i tynne strimler (en type nepe, kålrot, knutekål eller nepe kan brukes)

100 g stangselleri i tynne strimler

100 g gulrot i tynne strimler

2 hvitløkbåter i tynne skiver

1 sjalottløk i tynne skiver

Grovmalt pepper

Marinade:

1 ts salt

grovmalt pepper

litt maisennamel

Saus:

1 dl vann

2 ts soyasaus

1 ts maisennamel

½ ts sesamolje

Slik gjør du:
•
Skjær laksen i biter på 2x4 cm. Bland ingrediensene til marinaden og fordel den på laksebitene.

Skjær kinesisk pretzel i skiver og stek den i olje til den er sprø. La den renne av på papir som trekker fett.

Surr løk, hvitløk, pepper og laks i olje. Tilsett grønnsakene når laksen har fått farge. Bland forsiktig og hell over sausen og bland den inn.

Server straks sammen med pretzel. Kinesisk pretzel er en type bakverk, denne typen er myk og minner om vannbakkels.Flere oppskrifter og tips på: www.godfisk.no