Laksepai med asparges

4 porsjoner.

4 porsjoner:

2 små eller vel ½ stort butterdeigsflak

300 g laksefilet, uten skinn og bein

12 stilker grønn asparges

2 ½ dl matfløte

2 egg

1 ss hakket gressløk

salt

hvit pepper

• Slik gjør du: Sett stekeovnen på 180 grader. Tin butterdeigen. Legg de to små flakene på hverandre og kjevle dem ut til en leiv, 2-3 mm tykk. Det store flaket trenger ikke ekstra kjevling.

Legg butterdeigen i en paiform, ca. 20 cm i diameter. Sett formen i kjøleskap i ca. 30 minutter, da krymper ikke deigen under stekingen. Fyll formen med tørre erter og forstek paiskallet nederst i ovnen i 8—10 minutter. Ta det ut og ta ut ertene.

Skrell den nederste delen av aspargesstilkene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. La dem renne godt av og skjær stilkene i mindre stykker. Toppene skal være hele. Skjær laksen i terninger, ca. 1 ½ cm.

Fordel laks og aspargesstilker i formen med toppene øverst. Visp sammen fløte, egg og gressløk og smak blandingen til med salt og pepper. Hell eggeblandingen forsiktig i formen. Stek paien videre midt i ovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge.

Ikke stek paien for lenge, da blir den tørr. Server med en salat av blandet salat og tomater og en vinaigrettedressing.