Laksesuppe med safran og blåskjell

4 personer.

300 g skinn og beinfri laksefilét 250 g blåskjell med skall 2 dl tørr hvitvin 2 ss smør/margarin 2 ss hvetmel 8 dl blåskjellkraft + fiskekraft/buljong 2 dl fløte noen tråder safran (1/2 g) salt hvit pepper Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den. Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett 2 dl fløte og la suppen koke ca 20 minutter.Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper. Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter. Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering. Server suppen med loff og kryddersmør ( smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).