Lam Klephtiko

Mat til 6-8 personer på 3-4 timer.

1 lammelår Utbeinet 8 fedd hvitløk 3 laurbærblad 1/2 ts kanel 1 1/2 ts oregano Salt og pepper 2 ss olivenolje. Sett stekeovnen på 125°C. Bland og knus alle krydderne i en morter, bortsett fra hvitløken. Skjær opp hvitløken i skiver. Lag små snitt i kjøttet og fyll disse snittene med hvitløkskiver og krydder. Bind opp lammelåret med hyssing. Pensle kjøttet med olivenolje og gni litt salt og pepper utenpå. Pakk steika inn i bakepapir, slik at det ikke siver ut kjøttsaft. Legg pakken med lår på ei rist som er plassert over ei langpanne i ovnen. Fyll langpanna med vann. Vannet må ikke komme i kontakt med låret. Beregnet steiketid er 3- 4 timer. La låret hvile noen minutter før det deles opp. Serveres sammen med tzatiki og greske poteter. (Matprat.no) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!