Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Lam påske

Nigella, Jamie eller Viestad? Smak de beste lammeoppskriftene.

Lam i påsken? Vi har samlet kjendiskokkenes beste oppskrifter. Jamie Oliver bruker rød løk, salvie, rosmarin og bacon for å lage sin lammestek. Han lar den steke 13 minutter per halvkilo på pluss 20 minutter 250 grader. Nigella Lawson kjører eksotisk. Hennes oppskrift på lam med hvitløks tahini. Tahini er beige paste som også brukes i Humus. Det har du neppe på hytta, men på innvandrersjapper eller delikatessesupern får du tak i det. Har du ikke spisskumin, kjøper du det i samme slengen. Langstekt lam er kanskje vanskeligere på hytta, men du får verdens saftigste kjøtt. Arne Brimi sverger også både til å la kjøttet hvile og har noen gode steketips. Lars Barmen mener det er bare tull å bruke friske urter. Dessuten mener han at du for all del ikke må stikke hull på steika slik at all safen renner ut. Tina Nordstrøm er en av svensk fjernsyns største personligheter. Programmene hennes er blant de mest sette, nesten like populære som Schlagerfestivalen. Hun kjører på med urter og krydder. Dagbladets matspaltist Andreas Viestad mener lammet bør få følge av eple og stangselleri: - Jeg lar lammefileten få følge av eple og stangselleri. Det er latmannsveien til et sunt gourmetmåltid. Dessuten tar det mye kortere tid enn å løpe ut for en burger. Lammefilet med eple og stangselleri. Lammefilet er nokså dyrt, men innmari godt. Til 2 personer 300 gram lammefilet 2 røde epler 5 stenger stangselleri 1 ts kanel olivenolje Del eple og stangselleri i små biter. Stek i litt olje i to - tre minutter. Legg til side. Gni inn lammefileten med salt og pepper og stek den i tre minutter - den skal fortsatt være ganske rød inni. Del fileten i mindre biter, varm grønnsakene igjen. Strø over kanel, og server med brød eller poteter.

<B>KAN MAN ØNSKE SEG MER: Lammestek og fløtegratinerte poteter.
<B>LITT GRØNT TIL: her mer litt grønnsaker også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media