Lammefrikassé

4 porsjoner.

1 kg lammekjøtt med bein, evt. 700 g uten bein Ca. 6 dl vann 1 1/2 ts salt 2 gulrøtter 2 persillerøtter 1 blomkål 1 purre. Saus: 6 dl kraft 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann 3 ss frisk (ev. 3 ts tørket) dill 2-3 ss rømme 1 ss sitronsaft Salt/pepper. Slik gjør du: Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke, ikke koke, i ca. 45 min. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. ti min. Eller til de er møre. Saus: Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp krafta og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. ti min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft, salt og pepper.Server kokte melne poteter til. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!