Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Landets modigste er barna som ikke har venner

Polfarere er modige, men aller modigst er barna som hver dag kjenner på at de ikke strekker til, skriver Håvard Tjora.

HVERDAGSMOT: Magasinet-spaltist Håvard Tjora får høre at han er modig fordi han og familien bor i seilbåt et år og skal krysse Atlanterhavet. Det mener han er feil. - Modige er de tusenvis av barna som hver dag er alene i friminuttene, som er usynlige for alle, skriver Tjora. Illustrasjon: Lisa Aisato
HVERDAGSMOT: Magasinet-spaltist Håvard Tjora får høre at han er modig fordi han og familien bor i seilbåt et år og skal krysse Atlanterhavet. Det mener han er feil. - Modige er de tusenvis av barna som hver dag er alene i friminuttene, som er usynlige for alle, skriver Tjora. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer

I det siste har mange sagt til meg og familien at vi er modige. Det skyldes at vi dette året bor på en seilbåt, og om bare noen uker skal vi krysse Atlanterhavet. Og ja, det er modig. For oss er det det. Som familie hadde vi lite seilerfaring, og det lengste barna hadde bodd om bord før vi kastet loss, var fem dager i strekk. Nå har vi bodd her i fire måneder, og skal altså krysse et av verdens største hav.

Tusenvis av familier har gjort det før oss. Turen vi har valgt er så vanlig at den kalles «Melkeruta» og er svært lite risikofylt å gjennomføre. Men for bare fem-seks år siden fryktet jeg havet. Hver sommer måtte jeg nemlig sitte i en eldgammel robåt, som vi rodde ut og hentet garn og dro dorg med. Men bare en eneste gang hver sommer beveget vi oss ut av den trygge lille vika, det var da båten måtte roes rundt en fjellhammer for å settes på vinterlagring. Da hendte det at været sto på og bølgene slo over ripa og eksploderte mot såpeglatte svaberg.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?