Morgendagens mann: Denne høstgryta kan du slenge sammen kvelden i forveien, mens ungene ser på barne-tv. Så kan den godgjøre seg natta gjennom.
Morgendagens mann: Denne høstgryta kan du slenge sammen kvelden i forveien, mens ungene ser på barne-tv. Så kan den godgjøre seg natta gjennom.Vis mer

Langsom hurtigmat

Jeg gleder meg til dagen derpå

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hva slags hverdagsmat er det vi ønsker oss? Jo, det er mat som har store smaker. Noe enkelt. Noe røft og rustikt. Vi vil bort fra fillekjøkken, med fileter og ferdigmat. Det første passer jo ikke egentlig i hverdager, selv om vi har råd. Det andre er ikke egentlig mat, snarere matliknende substanser som vi bruker fordi vi ikke ser noe annet alternativ.

Den ideelle hverdagsmaten er den som våre bestemødre og oldemødre lagde. Rotnorsk, langsom, med store rause smaker. Hvor deilig er det ikke å komme hjem til et varmt kjøkken der noen har stått og lagd mat i timevis?

Men regnestykket for å lage deres mat går ikke lenger opp. Hvem har vel tid til å la en gryte stå og koke én eller to eller tre timer, når ulveflokken venter på å bli matet, og man selv har brukt opp de fleste energireservene på å komme seg gjennom dagen?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn