Langt fra alle mindreårige asylsøkere ender på Nav

En annen dans for Hooman Sharifi (46).

ANNERLEDES HISTORIE: Danser og koreograf Hooman Sharifi var 14 år gammel da ble smuglet ut av Teheran for ikke å bli kanonføde i krigen mellom Iran og Irak. Menneskesmuglere ble kontaktet, målet var London, via Roma og Oslo. Men da han nådde første stopp, Beirut i Libanon, skjedde det noe uventet.
ANNERLEDES HISTORIE: Danser og koreograf Hooman Sharifi var 14 år gammel da ble smuglet ut av Teheran for ikke å bli kanonføde i krigen mellom Iran og Irak. Menneskesmuglere ble kontaktet, målet var London, via Roma og Oslo. Men da han nådde første stopp, Beirut i Libanon, skjedde det noe uventet.Vis mer

Han ser ikke ut som noen typisk danser. Han er lavere enn forventet. Armer og bein er ikke påfallende lange og slanke, slik de ofte er hos dansere. Og under den romslige, lange skjorta er det tydelige tegn på at dette er en mann som er glad i mat. Men når han forflytter seg ut på stuegulvet og tar noen trinn, skjer det noe. Armbevegelsene blir føyelige og elegante, halsen liksom lang og slank, skrittene raske og lette, ja, det er nesten som tyngdeloven oppheves. Hooman Sharifi er ikke en vanlig danser. Og han har en høyst uvanlig historie å fortelle.

– Jeg flyktet fra Iran som fjortenåring. Ble sendt alene med libanesiske menneskesmuglere som skulle hjelpe meg å komme til London.

– Men helt slik gikk det ikke?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.