Lapskaus

Til 4 personer på 40 minutter.

Ca. 600 g storfekjøtt av bog (høyrygg eller bibringe) Ca. 2 ss smør til steking Ca. 2 dl vann 1 buljongterning 6 poteter 3 gulrøtter 1 stor skive kålrot 2 persillerøtter Ca. 4 dl vann/buljong 1 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner. Ha kjøttet i ei gryte og hell over vann/buljong. Vask og rens grønnsakene og potetene, skjær dem i passe biter. Tilsett grønnsaker og poteter og la alt trekke på middels varme til alt er mørt. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtete, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper. Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær. (Opplysningskontoret for kjøtt)

Foto: Opplysningskontoret for kjøtt