Lars Løvold

Array

Født: 29. august 1951

Familie: Gift med Elisabeth Elisabeth Forseth (50). Ingen barn.

Utdannelse: Cand.mag. med fransk, sosiologi og sosialantropologi. Ufullendt magistergrad i antropologi.

Karriere: Mangfoldig. Bryggesjauer, flyttemann, renholdsarbeider, hyttevakt for DNT, kelner, klubbleder i kommunal ungdomsklubb, redaksjonssekretær i Journal of Peace Research, ansvarlig for kurs i utviklingssosiologi, systematisk litteratursøking og miljø og utvikling på Blindern, konsulent. Leder av Regnskogsfondet siden 1990, bare avbrutt av et år som leder av Rainforest Foundation International i New York.

Hører på:

- Gamle helter som Bob Dylan og Van Morrison. Brasiliansk musikk. Keith Jarrett, Pat Metheny og annen jazz. Blues. World music. Stadig mer country. NRK P2 er fin på lørdager og i ferier, og Dagsnytt 18 er verdt å få med seg.

Ser på:

- Nokså lite. Nyhetene blir stadig mer intetsigende, men «Nytt på nytt» er jo morsomt. Filmer er overlegent best på kino. Men gamle westernfilmer kan man se på TV.

Leser:

- Altfor lite. Krim. Minette Walters til jeg så henne i Bokbadet. En og annen god roman, eller sakprosa av typen Finn Skårderud og Kari Vogt.

Ellers:

- Synes hengekøya er en genial indiansk oppfinnelse. Et uovertruffent redskap for avslapning og søvn, bare man har lært seg å ligge riktig - nemlig litt på tvers. Forunderlig at ikke andre skogsfolk har kommet på det samme.