Lasagne à la maritime

4 porsjoner.

12 plater lasagne 500 g torskefilet 200 g revet ost. Tomatsaus: 3 stk finhakket sjalottløk 2 ss olje eller smør 2 ts tomatpuré 1/2 dl fiskebuljong 1 boks hakkede hermetiske tomater 3 ss frisk basilikum Salt og pepper og litt sukker. Hvit saus: 1 ss smør 2 ss hvetemel 4 dl lettmelk Salt Pepper Litt muskat Tilbehør: salat Smelt smør, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft og smak til med salt, pepper og muskat. Bland inn mesteparten av den revne osten. Surr løken i olje, tilsett gulrot, tørket krydder, fiskekraft og tomater. Kok ca. 3 minutter. Smak til med salt, pepper og ev. litt sukker. Smør en ildfast form, legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet. Gjenta i samme rekkefølge. Avslutt med lasagneplater og ostesaus. Strø revet ost på toppen. Stekes i stekeovn på 200 grader i 30- 40 minutter. Server med salat. (Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Eksportutvalget for fisk