Søtt og yndig: Bakt chevre med honnig og nøtter er enkelt å lage og veldig deilig. Dessverre for Sarkozy får han ikke lov til å spise ost lenger. Koster det ham valgseieren?
Søtt og yndig: Bakt chevre med honnig og nøtter er enkelt å lage og veldig deilig. Dessverre for Sarkozy får han ikke lov til å spise ost lenger. Koster det ham valgseieren?Vis mer

Le President

Noe stinker i fransk politikk. Men det er ikke osten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Er Frankrikes president Nicolas Sarkozy en idiot?

Det insinuerende spørsmålet er ikke politisk motivert. Det har ikke utspring i hans unike evne til å bli uvenner med mange på en gang, som da han på kort tid både ertet på seg sekulære franskmenn ved å hevde at landet i bunn og grunn er kristent, for så å terge like mange kristen-konservative med å hylle islam som en av de «flotteste og vakreste sivilisasjonene verden har kjent». Det mulige idiotstempelet har heller ikke sammenheng med hans tilbøyelighet til å tråkke i salaten, som da han under et møte med Obama begynte å baksnakke Israels statsminister Benjamin Netanyahu foran åpen mikrofon.

Meningene om Sarkozy er mange, og delte. Dette gjelder både innhold og stil. Hans tilhengere beundrer hans modige prinsippfasthet, hans motstandere fordømmer hans ryggløse vingling. Han er kåret til verdens 68. best kledde mann av Vanity Fair, mens GQ har listet ham som den tredje verst kledde. Begge kåringene gikk etter sigende voldsomt inn på ham.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn