Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Eksklusivt: Her er suksessoppskriften

Lefsebakeren Nikka (100) er ett av vestlandets største trekkplastre

Nikkoline Myren Grønning har norgesrekord i «Norge rundt»-opptredener og har hatt besøk av BBC. 

SUKSESSOPPKRIFT: Den spreke hundreåringen Nikkoline "Nikka" Myren Grønning, avslører sine eksklusive oppskrifter på hardinglefse og flatbakkels. FOTO: Hans Arne Vedlog 
SUKSESSOPPKRIFT: Den spreke hundreåringen Nikkoline "Nikka" Myren Grønning, avslører sine eksklusive oppskrifter på hardinglefse og flatbakkels. FOTO: Hans Arne Vedlog  Vis mer

Utenfor et hus i den lille vestlandsbygda Valldal står det en barnevogn ved siden av en rullator. Her bor Nikkoline Myren Grønning som fyller hundre år i år. Når dette står på trykk har hun allerede blitt 100. Det skjedde i går. Og på dagen i dag feires hun med brask og bram på Juvet landskapshotell som ligger en kort kjøretur fra huset hennes.

- Det blir åpent hus, så alle som vil kan komme. Da jeg feira 99-årsdagen min i fjor, dansa jeg med naboen. Jeg får se om det blir dans i år. Knærne mine har blitt stivere, sier Nikkoline.

Hun kalles bare Nikka og er den personen som har blitt intervjuet flest ganger på «Norge rundt». I dag har hun besøk av barnebarnet Nina Grønning (34) og oldebarnet Mali Grønning (0). Det er en av de få dagene i løpet av året da sola varmer som i Syden selv på kalde vestlandet. Gresset er irrgrønt. Nikka er blid. Hun er klar for årets julebakst.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?