Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Lei brød? Tre gode oppskrifter

Selv kjedelig brød kan bli godt. Her er Andreas Viestads tips til hvordan den brødrestene kan bli til fullgode delikatesser.

LEKKERIER: Gammelt, kjedelig brød kan få nytt liv, ja, det kan bli til reneste delikatesser. Som for eksempel kanelbrød. Foto: Mette Randem
LEKKERIER: Gammelt, kjedelig brød kan få nytt liv, ja, det kan bli til reneste delikatesser. Som for eksempel kanelbrød. Foto: Mette Randem Vis mer

Har du smakt lindete og madelainekaker? Den som har lest romansyklusen «På sporet av den tapte tid» av Marcel Proust, eller mer sannsynlig, lest i Proust, eller enda mer sannsynlig, lest om Proust, og liker å tenke på seg selv som en som kunne ha lest Proust, ender gjerne på et tidspunkt med å dyppe madelainekaker i lindete, slik hovedpersonen i romanen gjør.

Selv var han sengeliggende på grunn av kronisk hypokondri kombinert med brystsvakhet, og gjennom kaka og teen opplevde han hvordan fortida kom tilbake med en særegen stofflighet og detaljrikdom.

Når man, inspirert av Proust, spiser madelainekaker og drikker lindete, når man stålsetter seg for en reise i minnenes verden, ender man gjerne opp med å tenke, ikke på spaserturer i Normandie eller piker i blomst, men i stedet: «Hæ? Er dette alt?»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?