Leirgrytebakte kyllinglår

4-6 porsjoner.

Ca. 2,5 timer, 4-6 personer:

6 kyllinglår

1 pose sjalottløk

200 g gulrot

1 hel hvitløk delt i båter med skall

1 urtebukett med timian, laurbær, rosmarin og en hel rød chili

3 dl kyllingbuljong

1 dl hvitvin

Leirgrytebakte kyllinglår

salt, pepper

• Slik gjør du:

Bløtlegg leirgryta minst 1 time i kaldt vann. Legg kyllinglårene og grønnsakene i gryta. Knyt en hyssing rundt urtene og stikk buketten ned sammen med kjøtt og grønnsaker.

Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn.

Still inn ovnen på 200°C og la gryta stå der i 2-2,5 timer.

Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Pipler det ut klar kraft er de gjennomstekt. Server med potetmos eller kokte poteter.

Oppskriften levert av egg.no