Opp av asken:  Det strider jo mot enhver logikk å brenne maten, men resultatet er oppsiktsvekkende. Her, brente epler med honning og nøtter.
Opp av asken: Det strider jo mot enhver logikk å brenne maten, men resultatet er oppsiktsvekkende. Her, brente epler med honning og nøtter.Vis mer

Lek med ilden

På tide å finne fram skibrenneren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Jeg tør si, vi elsket våre ski. Vi klappet og kjælte dem hver gang vi spente dem på», skrev Roald Amundsen. Det var tiden da skiene var transportmiddel og samarbeidspartneren som tok oss fram til hytter og hus, sørpol og ølkro.

Nordmenn blir ikke lenger født med ski på beina. Men mange er født med en liten oppdager inni seg og en skibrenner på boden. Og nettopp dette har gjort at jeg har et liknende forhold til min skibrenner som Amundsen hadde til sine ski. Suset av gassen og synet av den blå flammen, gjør at jeg får vann i munnen og blir varm om hjertet. Nye horisonter, om ikke kontinenter, åpner seg. Hvis det ikke hadde gitt meg forferdelige brannblemmer, hadde jeg klappet og kjælt med den også.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn