Du leser nå Dagbladet Pluss

Lekseleseren

Skuespiller og komiker Hege Schøyen (56) prøver å la være å tenke på hva slags bøker hun burde lese.

PÅ VEI OPPOVER: Bøkene til Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen snor seg oppover mot andre etasje. -Det er praktisk, men jeg savner å ha dem rundt meg hele tiden. Jeg er generelt ikke så opptatt av ting, men jeg er glad i det håndgripelige ved bøker, sier skuespilleren. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet.
PÅ VEI OPPOVER: Bøkene til Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen snor seg oppover mot andre etasje. -Det er praktisk, men jeg savner å ha dem rundt meg hele tiden. Jeg er generelt ikke så opptatt av ting, men jeg er glad i det håndgripelige ved bøker, sier skuespilleren. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet.Vis mer

Hadde det ikke vært for den lyden, ville alt vært perfekt.

Stua til Hege Schøyen (56) er i sorgløst solgult og himmelblått. Utenfor gnistrer gresset. Schøyen har laget te i småblomstrete kopper og dandert dem på hagebordet. Men så kommer den. En borende, hamrende lyd, veldig, veldig høy. Det bygges på nabotomta. Det har vært slik i evigheter. Det kommer sikkert til å være slik i en evighet til, tror vertinnen. Så det er visst ikke annet å gjøre enn å sukke og flykte innendørs og la sommerdag være sommerdag.

Den lyden finnes også inne i Schøyen selv. Det er den gnålete stemmen som snakker til henne om alt hun burde. At hun burde lese mer intellektuelle bøker. Eller tvert om: At hun burde gjøre noe nyttig i stedet for å krølle seg sammen med en bok. Det er ikke greit.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.