KRISTENKRAFT: Hareide er godt nøgd med at Gud har utstyrt han med ein fantastisk sykkelkropp, men denne hausten har han også demonstrert superkrefter han ikkje visste han hadde. Foto: Astrid Waller
KRISTENKRAFT: Hareide er godt nøgd med at Gud har utstyrt han med ein fantastisk sykkelkropp, men denne hausten har han også demonstrert superkrefter han ikkje visste han hadde. Foto: Astrid WallerVis mer

Ler av «Parterapi»-likheten

Knut Arild Hareide (46) ler best av pingla uten egen vilje i «Parterapi». «Trur du den der Kjell-Simen-figuren er litt inspirert av meg?».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Eg har vore rasande!

Det var den nest siste veka i november, og Knut Arild Hareide hadde akkurat henta ut ein kartong egg frå kjøleskåpet. Det hadde gått nesten tre veker sidan landsmøtet i Krf vraka draumen hans om ein ny og raudgrøn kurs, og denne morgonen hadde Hareide vakna til ei VG-framside som avslørte at nestleiar Kjell Ingolf Ropstad hadde drive rått maktspel mot han i eit hemmeleg møte om abortlova hjå Erna.

Knut Arild Hareide

Fødd: 23. november 1971 i Bømlo.

Avtroppande leiar for Krf. Varsla avgangen på ekstraordinært landsmøte 2. november, etter ein lang strid om vegvalet til partiet.

Hareide hadde brukt starten av føremiddagen på å rushe frå hasteinnkalla gruppemøte med partiet og svare på ein endelaus straum av telefonar. No var han berre så vidt komen heim til Grefsen og hadde akkurat forsikra at han visste om Ropstads møte med Erna. Hareide syntest ikkje det var unaturleg at nestleiaren snakka med Høgre, «Ropstad er ein god ven», sa han smilande, like før han fiska opp ein bakebolle frå skuffen og slo opp på side 98 i Haugesund Husmorskoles kokebok. «Ja, eg sleng berre saman nokre vaflar, eg» sa han, og det var no, på spørsmål om Hareide vender det andre kinnet til, medan halve landet er rasande på hans vegner, at han bråstoppa og vart ståande med egget i handa:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn