BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god! Oppskriften finner du nederst i artikkelen.
BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god! Oppskriften finner du nederst i artikkelen.Vis mer

- Let etter blåbær i nordvendte dalsider

Naturens egne råvarer er klare for høsting. Her er Arne Brimis bærtips.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

VIANVANG i Vågå (Dagbladet):

— Bytt ut kjøpesentre og lekeland med en tur i skogen. Der kan folk møte ekte smaker og kose seg med dem. Det er viktig å høste sjøl. Dette er en del av historien vår. Gratis er det også, sier Arne Brimi.

Det blåner i lyngen utenfor Vianvang ved porten til Jotunheimen, og Brimi gleder seg stort over blåbærsesongen. Ville bær er noe av det beste sommeren har å by på. I menyene sine bruker kokken lokale ingredienser når han kan, og både blåbær og bringebær er selvsagte innslag når han lager mat på ettersommeren. Brimi er ofte å se med bærspannet i hånda.

Blåbær mot alt Det er nesten ikke grenser for hva de små, blå skogsbærene kan beskytte deg mot. De motvirker kreft, bedrer hukommelsen og reduserer skadelig kolesterol og fettstoffer i blodet. Blant annet. Fulle av antioksidanter og velsmakende er de. Og helt gratis, hvis du orker å ta deg en tur ut i skogen. Fort deg å plukke mens de ennå er der.

— Som fagmann vil jeg gjerne være med og bidra til å skape en norsk identitet. Vi må ta vare på tradisjonene våre. Og blåbærturen er viktig.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn