Du leser nå Dagbladet Pluss

- Let etter blåbær i nordvendte dalsider

Naturens egne råvarer er klare for høsting. Her er Arne Brimis bærtips.

BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god! Oppskriften finner du nederst i artikkelen.
BLÅBÆRGELE MED VANILJESAUS: Både for store og små. Og med ekte blåbær oppi er dette en gele som er litt sunn - og veldig god! Oppskriften finner du nederst i artikkelen.Vis mer

VIANVANG i Vågå (Dagbladet):

— Bytt ut kjøpesentre og lekeland med en tur i skogen. Der kan folk møte ekte smaker og kose seg med dem. Det er viktig å høste sjøl. Dette er en del av historien vår. Gratis er det også, sier Arne Brimi.

Det blåner i lyngen utenfor Vianvang ved porten til Jotunheimen, og Brimi gleder seg stort over blåbærsesongen. Ville bær er noe av det beste sommeren har å by på. I menyene sine bruker kokken lokale ingredienser når han kan, og både blåbær og bringebær er selvsagte innslag når han lager mat på ettersommeren. Brimi er ofte å se med bærspannet i hånda.

— Som fagmann vil jeg gjerne være med og bidra til å skape en norsk identitet. Vi må ta vare på tradisjonene våre. Og blåbærturen er viktig.