+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Lett nok

Sommeren er for kort til å kødde med kotelettene.

Ingen røyk uten ild: Sommerkotelettene i butikken er ingen kulinarisk opplevelse. Men ideen er god: Salt og røyk hører sommeren til. Løsningen blir å røyke kjøttet selv, på grillen.
Ingen røyk uten ild: Sommerkotelettene i butikken er ingen kulinarisk opplevelse. Men ideen er god: Salt og røyk hører sommeren til. Løsningen blir å røyke kjøttet selv, på grillen.Vis mer

- Dette her! Hva er egentlig vitsen med dette her?

Vi var på reise og hadde snublet over en av sommerens sikre nedturer. Det som så ut som en helt vanlig — om enn litt unaturlig rosa - kotelett, viste seg å være den fryktede sommerkoteletten. Med en unaturlig spretten konsistens og en totalt overdøvende salt- og røyksmak. Som om koteletten hadde følt seg gammel og uattraktiv og hadde tatt botox, men at det fortsatt ikke var nok. Etter å ha sittet på røykerommet på bingoen og grått, hadde noen funnet den, og tatt den med hit, til en veikro, for å dø.

Det føltes temmelig dystert der og da. For det er få ting som er så trist som å se god mat som er dårlig tilberedt. Men det trenger ikke være så dystert. Egentlig er det ingen dårlig idé. Salt er bra, og ekstra bra på sommeren, når kjøttet lett blir skjemt. Og røyk gir masse smak til kjøtt som ellers er mildt og forsiktig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.