Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Lettsaltet lammekjøtt

1 1/2 time - 4 porsjoner.

Ca. 1 kg lammekjøtt i skiver fra bog, nakke eller bryst 4- 5 ss salt Slik gjør du: Lammekjøttet kan kjøpes ferdig lettsaltet i butikken. Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natta over i kjøleskapet. Husk å skylle saltet av før koking. Legg kjøttet i usaltet, kokende vann - det skal være rikelig med vann. La det koke opp, fjern skummet og la det trekke i ca. 1 time. Server med saus, kokt kålrot, gulrot og raspeball (raspeball kan lages fra pose). Saus: 5 dl kraft fra lammekjøttet 1 ss maisennamel utrørt i 2 ss kaldt vann 1/2 purre i tynne skiver 1/2 ts nykvernet pepper. Tilsett purre i den kokende kraften, og rør inn maisennamelblandingen.Opplysningskontoret for kjøtt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media