Likandes ved Lapsetorget

Om Oslo ikke har noe Little Italy, har byen iallfall Amundsen & Nobile. Det hjelper litt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– De kaller seg et trattoria, altså en trivelig, italiensk nabolagsrestaurant med god mat til hyggelige priser. Og med iskremfrysedisken i vinduet ser det i hvertfall ganske autentisk ut når man ankommer, sa Robinson og åpnet døra til Amundsen & Nobile i Frognerveien. Med rushtrafikkstøyen behagelig utestengt, ble de straks tatt vel imot og plassert ved et bord som i sin enkle rødrutethet bekreftet førsteinntrykket av å plutselig befinne seg atskillige breddegrader sør for det rett utenforliggende Lapsetorget.

– Jeg trives allerede, sa Robinson og så seg omkring i det avlange lokalet. – Ikke påtrengende rustikt, men heller ikke så minimalistisk at du føler deg som en feilplassert rekvisitt når du skal spise. Folk i alle aldrer og antrekk, pizza, pasta, kjøtt og fisk – sånt skaper atmosfære. Men menyen stemmer ikke med den jeg studerte på hjemmesiden, der var det flere forretter og pastaretter å velge blant.

Engelsk og italiensk er de mest anvendelige språkene når det skal kommuniseres med de behagelige og påpasselige servitørene hos Amundsen & Nobile. Robinson og Fredag var i kjøttetermodus denne ettermiddagen, lot det noe trauste utvalget av pasta og pizza være i fred og satset på henholdsvis filet Robespierre og kalvefilet med sitronsaus. I visshet om at poteter og grønnsaker ofte må bestilles som tillegg i Italia, var Fredag i ferd med å be om en grønn salat da servitøren gjorde oppmerksom på at begge rettene kom med stekte potetskiver og en liten salat. Hun kunne også bekrefte at forretten med parmaskinke og mozzarella godt kunne deles av to forrettsmåspisere, og anbefalte på forespørsel en Piemonte-vin, Dolcetto di Dogliani San Luigi (380 kroner), som høvelig ledsager. Verken Robinson eller Fredag kjente den fra sine egne polekspedisjoner, men rubinrød, velbalansert og myk skulle den vise seg å være et godt kjøp med kraft og smak nok til å hamle opp med kjøttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer