Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Lille Hannes gjenkjent av familien i Finland

Dødstallene steg raskt gjennom hele dagen.

SLIK SKJEDDE DET:

Dagbladet.no dekket flodbølgen i Asia 27. desember:

Amerikanske tjenestemenn forteller at de forsøkte å varsle om bølgene som var på vei, men at det ikke fantes noe offisielt varslingssystem.

Til Dagbladets papirutgave fortalte en familie som hadde feriert på Krabi om de grusomme tingene de hadde vært vitne til.

I papirutgaven forteller også Robert Jeyananthan i Tamilsk ressurs- og veiledningssenter i Oslo at mange av de 11-12 000 tamiliene som bor i Norge hadde fått triste beskjeder fra Sri Lanka dagen før. De fleste av dem har slektninger i de nordøstlige delene av Sri Lanka, der flodbølgen rammet hardest.

Røde kors varslet om fare for epidemier blant de mange som var jaget på flukt av katastrofen. Også denne artikkelen er fra papirutgaven.

På morgenen opplyste UD om fem døde nordmenn og ubekreftede meldinger om flere. 100 nordmenn var på tidspunktet savnet i Thailand.

Snaut to timer seinere var tallet steget til ti døde nordmenn og flere hundre norske statsborgere som var i de berørte områdene, men som man ikke hadde oversikt over.

NTB meldte at norske reiseselskaper manglet kontakt med rundt 270 norske reisende i Thailand.

ID-gruppa i Kripos gjorde seg klare til å reise til katastrofeområdene for å bistå i arbeide med å identifisere omkomne.

Dagbladet.no skrev om barn som var skilt fra foreldrene sine. Det totalte dødstallet hadde nå passert 21 000.

Den lille svenske gutten Hannes (1 1/2 år) ble identifisert av familien i Finland som så bilder av ham i den Thailandske nettavisa Phuket Gazette.

Det ble kjent at flodbølgene hadde krevd mange menneskeliv i Somalia på Afrikas østkyst, 450 mil unna jordskjelvet.

Klokka fem holdt regjeringen pressekonferanse. Her opplyste de at 13 nordmenn var omkommet, 11 i Thailand og to på Sri Lanka.

Det ble meldt om et stort antall mennesker omkommet og savnet på de indiske Andaman- og Nikobar-øyene.

Dagbladet.no la ut to amatørvideoer som viser bølgen i det den traff henholdsvis Patong i Thailand og Sri Lanka.

Dagbladet.no-reporter John Rasmussen og Dagbladets fotograf Robert S. Eik var på plass i Phuket. De traff svenske Fredrik som sammen med norske Olivier kjempet for å redde en eldre engelsk mann fra de frådende vannmassene.

I New York holdt FNs visegeneralsekretær Jan Egeland en pressekonferanse. Da var antallet bekreftet døde på 23 000, og Egeland anslo at 70 000 kunne være døde.

Les videre:
28. desember:
- Det stinker død

FUNNET: Halvannet år gamle Hannes Bergström fra Sverige ble gjenkjent av slektninger i Finland etter at Phuket Gazette skrev om gutten som lå på sjukehuset uten at noen viste hvem han var.
THAILAND: Dagbladet.no la ut amatørvideoer fra de katastrofale øyeblikkene. Her slår bølgen inn mot turisten som filmer i Thailand. <a href=\'http://www.dagbladet.no/download/patong_beach.asx\'>Se videoen her</a>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media