Elegante omgivelser: Ingen tvil om at Eik Annen Etage stadig utgjør en pen ramme å innta et bedre måltid i.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Elegante omgivelser: Ingen tvil om at Eik Annen Etage stadig utgjør en pen ramme å innta et bedre måltid i. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Litt på skrei

Det er stadig like fjongt i Annen Etage. Det samme kan ikke sies om servicen og maten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Drøye fire år har gått siden Petter Stordalen snudde opp ned på de ærverdige lokalene over Theatercaféen og åpnet Eik Annen Etage. Prisnivået har vært sympatisk, men man har fremdeles følelsen av å være med i en litt eksklusiv klubb i denne elegante storstua.

-Her satses det også nasjonalt for tiden, sa Robinson, etter å ha lest gjennom menyen.

Det er fort gjort, for her tilbys bare tre, fire eller fem retters menyer, basta.

-Sikkert behagelig for kjøkkenet med så få retter å forholde seg til, sa Fredag.

-Og deilig for dem som ønsker å slippe valgets kvaler, sa Robinson, som foreslo full pakke, med vinmeny.

Det ble straks skjenket en tørr Riesling i glassene. Det gikk fort, men Robinson mente servitøren sa det var en Kabinett Dönnhoff fra 2009. Så kom fire appetittvekkere som satte anslaget for det som skulle bli et helnorsk måltid. Makrell, torskerogn, rakørret, røkt kveite, sennep, rømme og dill var noen av ingrediensene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn