Sterk og smaksrik: Ja, det skal god kreolsk mat være. Det Robinson og Fredag fikk servert på New Orleans nylig, var verken eller.
Foto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet
Sterk og smaksrik: Ja, det skal god kreolsk mat være. Det Robinson og Fredag fikk servert på New Orleans nylig, var verken eller. Foto: Siv Johanne Seglem/DagbladetVis mer

Litt smakløst

New Orleans skryter av å være Oslos eneste kreolske restaurant. Kanskje det er der problemet ligger?

Januar er godt egnet til å trekke sørover - også hva mat angår. Mens kulda biter i fjeset, er det godt å la varmen bre seg fra innsida og ut ved å innta noe sterkt og smaksrikt.

-Kreolsk mat kan jo være fantastisk godt, og det lukter virkelig New Orleans her, sa Fredag, som flere ganger har hatt gleden av å teste originalvarene i Louisiana.

-Vi har også hatt gode erfaringer fra tidligere besøk her, så dette bør bli bra, sa Robinson optimistisk.

Det ble det ikke.

-Hvis dere vil prøve det kreolske kjøkkenet, vil jeg anbefale våre spesialiteter, sa en hyggelig, effektiv og kunnskapsrik servitør.

Da står valget mellom suppa Gumbo YaYa, klassikeren Jambalaya - her helt uten noen innslag fra havet - og Tiger ribs, det vil si grillet svineribbe. Robinson valgte Jambalaya (kr 185), mens Fredag lot seg friste av ribbe (kr 289) til tross for at jula fremdeles satt frisk i minne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn