Litt som narkotika. Eller forelskelse

For ekte sjokoholikere er det umulig å møte denne sjokoladefonduen uten å forspise seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Virkelig styrke er ikke å kunne løfte en bil eller løpe langt. Det er å være i stand til å bryte en sjokolade i fire biter og så bare spise én av dem.

Må! Ha! Mer!

Noe skjer når vi spiser sjokolade. Litt som med narkotika. Eller forelskelse. Det hadde vært skummelt, hadde det ikke vært så godt.

Må! Ha!

Dette er ikke bare hedonisten i meg som taler. I dette tilfellet er vitenskapen på min side. Lenge har det vært klart at sjokolade – jeg snakker nå om mørk sjokolade – skaper en effekt i hjernen, emosjonell og kjemisk.

Sjokolade gir glede, velvære og energi. Og ønsket om én bit til. Og én til. Og én til.

I fjor kom oppsiktsvekkende forskning fra noe som kalles Maine-Syracuse Longitudinal Study, et forskningsprosjekt som har holdt det gående i over førti år. Da de studerte kostholdet til sine forskningsobjekter la de merke til en overraskende ting: De som spiste sjokolade minst én gang i uka hadde bedre kognitive evner enn andre. Med andre ord, de var smartere og holdt seg klare i hodet lenger når de ble gamle.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn