OPPVÅKNING: Som tenåring på Oslos østkant fikk forfatter Zeshan Shakar (36) en aha-opplevelse da han leste Lars Saabye Christensens skildringer av Frogner-oppvekst. - Jeg gjenkjente sårheten, sier Shakar. Foto: Adrian Øhrn Johansen.
OPPVÅKNING: Som tenåring på Oslos østkant fikk forfatter Zeshan Shakar (36) en aha-opplevelse da han leste Lars Saabye Christensens skildringer av Frogner-oppvekst. - Jeg gjenkjente sårheten, sier Shakar. Foto: Adrian Øhrn Johansen.Vis mer

Litteratur sprengte kulturskillet for Oslo-forfatter Zeshan Shakar

Vestkantforfatter Lars Saabye Christensen fikk østkantforfatter Zeshan Shakar (36) til å forstå at hans eget liv kunne være litteratur.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da Zeshan Shakar var seksten, hadde han nærmest sluttet å lese bøker. De bøkene han åpnet, ble lest seigt og motvillig, på direkte ordre fra læreren. Men så fikk han Lars Saabye Christensens «Beatles» i hendene på skolen.- Det var veldig sterkt, sier han, tjue år seinere.- Selv om de guttene bodde på Skillebekk, var det noe gjenkjennelig i opplevelsen deres av å vokse opp, og en sørgmodighet jeg likte, fordi jeg har en slik side selv. Jeg og noen kompiser ble helt hekta på den boka. Vi snakket om at vi selv hadde så mange slike historier, at vi selv måtte skrive bok.Bok ble det, til sist. For romanen «Tante Ulrikkes vei» mottok han Tarjei Vesaas’ debutantpris i fjor. Nå skal den oversettes til engelsk. Selv reiser han land og strand rundt for å snakke om historien om Stovner-guttene som strever med å passe inn i moderne Norge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn