Cathrine Larsåsen:

Livet etter at faren ble diagnostisert med ALS

Stavhopper Cathrine Larsåsen (32) har alltid hatt nyttårsforsetter. I 2019 har hun et ønske hun ikke kan oppfylle selv.

DRØMMER OM KUR: Johnny Larsåsen (66) ble diagnostisert med ALS - for amyotrofisk lateralsklerose, sykdommen som går løs på de motoriske nervecellene i ryggmarg og hjerne, inntil det blir vanskelig og til slutt umulig for personen å gå, snakke, svelge og puste - for to år siden. Datteren Cathrine håper på en kur mot sykdommen som er i ferd med å ta faren ifra henne.
DRØMMER OM KUR: Johnny Larsåsen (66) ble diagnostisert med ALS - for amyotrofisk lateralsklerose, sykdommen som går løs på de motoriske nervecellene i ryggmarg og hjerne, inntil det blir vanskelig og til slutt umulig for personen å gå, snakke, svelge og puste - for to år siden. Datteren Cathrine håper på en kur mot sykdommen som er i ferd med å ta faren ifra henne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er positiv og smiler veldig mye, men jeg gråter også masse.

2018 har akkurat blitt 2019, og for Cathrine Larsåsen (32), Norges beste stavhopper de siste ti åra, har det vært et år fylt av kontraster. Tidlig i november fødte hun sin andre sønn, en som hun triller rundt med og som inntil videre bare heter «Lillebror». Samtidig har hennes far langsomt svunnet hen. Det er to år siden Johnny Larsåsen (66) fikk diagnosen: ALS, en forkortelse for amyotrofisk lateralsklerose, sykdommen som går løs på de motoriske nervecellene i ryggmarg og hjerne, inntil det blir vanskelig og til slutt umulig for personen å gå, snakke, svelge og puste.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer