Du leser nå Dagbladet Pluss

Livet etter Dereka

For ni år siden ble Dereka Rukan Mikula drept. Det preger fortsatt livet til lillesøster Sophia (18).

Søskenkjærlighet Dereka og Sophia oktober 2002. Få måneder seinere ble Dereka funnet drept i familiens hjem i Son. FOTO: Privat
Søskenkjærlighet Dereka og Sophia oktober 2002. Få måneder seinere ble Dereka funnet drept i familiens hjem i Son. FOTO: PrivatVis mer

Hun husker telefonen som ringte. Hun husker hylene til mamma. Skrikene. «Noe er skjedd med Dereka. Hun er på sykehuset.» Så husker hun at hun gråt og gråt og tenkte at i morgen, da blir alt bedre. Det ble ikke bedre. Da hun våknet var de kommet ned fra fjellet, til tante i Oslo, og mamma gråt fortsatt og det var så mange mennesker der. Og så sa mamma: «Dereka er død».

Sophia Grace Rukan Mikula er blitt 18 år. Hun og mamma Anne Rukan (50) sitter på terrassen i Vestby med utsikt over Oslofjorden. Der går danskebåten forbi. Og en seilbåt. En måke skriker.

Det er ni år siden Sophias storesøster ble drept.

Mamma Anne og Sophia, som da var åtte og et halvt, hadde reist på fjellet den helgen for å kjøre slalåm. Sophia elsket å kjøre slalåm, og gledet seg til å vise mamma hvor flink hun var blitt. Dereka var 16 år og alene hjemme. Hun syntes ikke ski var noe moro, det var dansen som var hennes liv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.