DØDE AV KVELNINGSLEK: Annie Vårin Unneberg (14) fra Høvik døde av leken «choking game» i 2013. Den livsfarlige leken spres blant barn og unge gjennom sosiale medier, særlig Youtube der det ligger hundretusenvis av videoer av barn som får seg selv og andre til å besvime. Foto: Privat
DØDE AV KVELNINGSLEK: Annie Vårin Unneberg (14) fra Høvik døde av leken «choking game» i 2013. Den livsfarlige leken spres blant barn og unge gjennom sosiale medier, særlig Youtube der det ligger hundretusenvis av videoer av barn som får seg selv og andre til å besvime. Foto: PrivatVis mer

Livsfarlig lek spres blant barn i sosiale medier. Annie (14) ble det første kjente norske offeret

Mamma Hilde (53) tenkte at dersom noe farlig skulle skje med døtrene, ville det komme fra noen utenfra som ville skade dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

[teaser]Annie Vårin Unneberg ble ledsaget inn i livet av blålys og politieskorte. Orkesteret spilte hornmusikk utenfor da hun ble født på sykehuset i Tromsø. Det var tidlig om morgenen 17. mai, og det er sånn med fødsler at noen ganger skjer de plutselig.

Sånn er det også med ulykker. Annies foreldre kommer aldri til å få vite nøyaktig hva som skjedde, hvordan det skjedde eller hvorfor. Det eneste de vet helt sikkert er at da Annie døde, var også det med blålys og sirener til stede.

Og at 14 år føles så alt, altfor kort.

Hilde Unneberg (53) husker ikke lenger nøyaktig når, men en gang mellom klokka seks og sju om kvelden den 28. august 2013, gikk hun ned trappa til første etasje i rekkehusvillaen på Høvik for å ta bussen inn til Oslo. Hun skulle spise middag med noen venninner fra videregående. I likhet med henne hadde de flytta fra hjembyen Tromsø til hovedstadsområdet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn