Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Livsfarlig lek spres blant barn i sosiale medier. Annie (14) ble det første kjente norske offeret

Mamma Hilde (53) tenkte at dersom noe farlig skulle skje med døtrene, ville det komme fra noen utenfra som ville skade dem.

DØDE AV KVELNINGSLEK: Annie Vårin Unneberg (14) fra Høvik døde av leken «choking game» i 2013. Den livsfarlige leken spres blant barn og unge gjennom sosiale medier, særlig Youtube der det ligger hundretusenvis av videoer av barn som får seg selv og andre til å besvime. Foto: Privat
DØDE AV KVELNINGSLEK: Annie Vårin Unneberg (14) fra Høvik døde av leken «choking game» i 2013. Den livsfarlige leken spres blant barn og unge gjennom sosiale medier, særlig Youtube der det ligger hundretusenvis av videoer av barn som får seg selv og andre til å besvime. Foto: Privat Vis mer

[teaser]Annie Vårin Unneberg ble ledsaget inn i livet av blålys og politieskorte. Orkesteret spilte hornmusikk utenfor da hun ble født på sykehuset i Tromsø. Det var tidlig om morgenen 17. mai, og det er sånn med fødsler at noen ganger skjer de plutselig.

Sånn er det også med ulykker. Annies foreldre kommer aldri til å få vite nøyaktig hva som skjedde, hvordan det skjedde eller hvorfor. Det eneste de vet helt sikkert er at da Annie døde, var også det med blålys og sirener til stede.

Og at 14 år føles så alt, altfor kort.

Hilde Unneberg (53) husker ikke lenger nøyaktig når, men en gang mellom klokka seks og sju om kvelden den 28. august 2013, gikk hun ned trappa til første etasje i rekkehusvillaen på Høvik for å ta bussen inn til Oslo. Hun skulle spise middag med noen venninner fra videregående. I likhet med henne hadde de flytta fra hjembyen Tromsø til hovedstadsområdet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?