Løk- og potetpai

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bunn: 60 g myk margarin 2 dl grovbakstmel 100 g cottage cheese 1 ss vann. Fyll: 3 sjalottløk 1 finsnittet løk 1 finsnittet rødløk 1 purre i skiver 3 vårløk 5 kokte poteter i terninger 1 dl revet hvitost 100 g cottage cheese salt og pepper 3 egg 2 dl lettmelk. Bunn: Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin i et minutt før margarin og mel tilsettes. Kjør dette raskt til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet. Fyll: Fres den strimlede løken i ei panne til den er lysbrun. Tilsett purren. Kok sjalottløken i et par minutter. Bland melk, egg og ost sammen.

Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten, så unngår du at den «krymper». Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 grader. Ta formen ut av ovnen og ha i løk, poteter og osteblandingen. Stek paien på nederste rille i ovnen i 30- 40 minutter på 200 grader. Server gjerne en salat til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer