Lovløse Gaza

Blodige familiefeider. Maskerte unggutter og korrupte politikere. Gaza er på vi inn i fullt anarki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den palestinske valgkampen er i gang. 25. januar er det duket for det første valget til nasjonalforsamling i Palestina på ti år. I Gaza er valgkampinnspurten preget av kroniske problemer med lov og orden. Flere lurer også på om valget lar seg gjennomføre.

Uten kontroll

Hver dag får FN sikkerhetsoppdateringer fra Gaza. Disse er et synlig bevis på anarkiet som er i ferd med å spre seg: Familiefeider med døden til følge. Kidnappinger av utlendinger - og palestinere. Maskerte menn som raider valglokaler og kommunale bygninger. Dette er blitt hverdag i Gaza.

Lørdag kveld i Gaza by: En mann dør i en skyteepisode mellom væpnede militante og politiet. Et annet sted i byen truer en væpnet gruppe med å ødelegge lokalene til tv-stasjonen al-Arabiya. Grunn: De er misfornøyd med at tv-kanalen viste en dokumentar som antydet at en kvinnelig palestinsk selvmordsbomber var utsatt for press av mannlige slektninger, skriver The New York Times.

Litt lenger sør samme dag: Bevæpnede menn sperrer av et område i Khan Younis (Gazas nest største by), samtidig som medlemmer av en kjent narkotika-smuglende familie kjemper mot palestinsk politi. Elleve politimenn meldes skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer