Lukter på kloakk på jobben

Vi ble med da det sensoriske panelet på Ås fikk et uvanlig oppdrag.

||| ÅS (Dagbladet.no):           Ute sildrer vårregnet, og inne sitter tolv damer og lukter på kloakk.

Vi er hos det sensoriske panelet til forskningsbedriften Nofima Mat på Ås i Akershus.

Og selv om stemningen i analyserommet er god, er det et eller annet som lukter her.

Nærmere bestemt kompost laget av foredlet kloakk.

Panelet er satt sammen av dommere som alle har sensitive sanser, og vanligvis har de som oppgave å bedømme smak eller lukt på ulike typer mat og drikke - på oppdrag fra industrien og ulike forskningsprosjekter.

- Det går mye i fisk, kjøtt, meieriprodukter, saft, syltetøy og juice, forteller leder for det sensoriske laboratoriumet, Josefine Skaret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn