Lunkent møte

Det er vanskelig å unnskylde et kjøkken som på en rolig kveld ikke klarer å servere varm mat.

- Hvordan smakte det?

- Maten er bare så vidt varm, klagde Fredag, som ikke hadde tenkt å sende ut den stekte andefileten.

- Det er fordi den ble ferdig før den andre retten, forklarte den svenske servitøren.

Ja, da så, tenkte Fredag. Ingen «ursäkta» her i gården. Eller tilbud om nytt forsøk.

Fram til hovedrettene var Robinson og Fredag tilfredse. Misosuppa med kongereke og laks var sjøtangfyldig og frisk på samme tid. Og dampende varm på denne iskalde desemberkvelden.

Cosmo Thai Sushi holder til bak Aker Brygge. Derfra strømmer det ofte finansfolk som liker både thai og sushi. Restauranten, og baren i kjelleren, har også et respektabelt utvalg champagne, priset opp til nesten to tusenlapper - for tider mer lukrative enn disse.

- Interiøret og resten av vinlista ser billigere ut enn beliggenheten. Det er heldigvis ikke asiatisk juglete her, men heller stilforvirret med burgunderrøde rør i taket, teglstein og hvite vegger. Det må være en del gode interiørarkitekter å hyre for tida, mente Robinson.

- Og muzaken er bare forferdelig, klagde Fredag.

LUNKEN MOTTAKELSE: Etter den halvvarme hovedretten ble desserten en søt opptur for Robinson og Fredag, da de besøkte Cosmo Thai Sushi bak Aker Brygge. Foto: JØRN H. MOEN
LUNKEN MOTTAKELSE: Etter den halvvarme hovedretten ble desserten en søt opptur for Robinson og Fredag, da de besøkte Cosmo Thai Sushi bak Aker Brygge. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer

De delte seg mellom japansk og thai på forrettene.

- Denne kongereka er keiserlig stor, nesten som hummer. Smakene av hvitløk og sitrongress kommer godt fram uten å overskygge sjømaten, sa Fredag og var fornøyd med knaskende grønnsaker med koriander og lime.

Robinson dyttet tilfreds i seg sashimi av kveite, laks, tunfisk og kamskjell.

- Hvorfor kan de ikke ha et litt større utvalg av sake? Denne Gekkeikan, som de har overalt, finnes det bedre risvinalternativer til, mente Robinson.

Da rødvinen ble åpnet til hovedrettene, var det ikke den Fredag hadde bestilt.

- Vi tar den likevel, sa tolerante Fredag.

Robinson hadde fått anbefalt hummer og scampi, i det som i menyen omtales som «thai spesial karri saus». I motsetning til Fredags andefilet var den dampende varm.

- De kaller det hummer, men det må være en av de minste artene, for denne er ikke større enn kjempekongereka du fikk til forrett. Den smaker heller ikke som om den er lagt levende i en kokende gryte, sa Robinson.

Lunkent møte

Sausen var sterk og god, men kom i slike mengder at tallerkenen så ut som et gastro-arkeologisk utgravningsområde etter bare noen munnfuller. Fredag, på sin side, smakte konsekvensene av en lunken rett.

- Ingenting i veien med smaken på kjøttet her, men grønnsakene er smakløse og dvaske.

Robinson og Fredag samlet seg om den mest spennende desserten på kartet; mangopudding. Den kom med rikelige mengder friske varianter av frukten.

- Dette var den søte oppturen vi trengte, mente Fredag.

Men 1700 kroner for tre retter, ei flaske vin, kaffe og litt sake føltes i overkant mye.

robinson& fredag@dagbladet.no

Lunkent møte