Lussekatter

I dag er det Lucia-dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

150 g meierismør

5 dl melk

50 g gjær

1 stk. egg

1 g safran

1 g safran kan erstattes med 1/2 ts gurkemeie

140 g sukker

1 ts malt kardemomme ca. 1 ½ l hvetemel

pensling: 1 stk. sammenvispet egg

pyntes med rosiner eller korinter .

Smelt smøret og tilsett melken. Væsken skal være ca. 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt av den lunkne væsken. Tilsett resten av væsken, egget, safranen (gurkemeie) og sukker. Rør godt slik at sukkeret og safranen løser seg opp. Det er viktig å tilsette safranen i væsken slik at fargen blir jevn når deigen er ferdig.

Rør inn mel, salt og kardemomme og elt til deigen er passe fast. Ta av mel til utbaking. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Form deigen til lussekatter etc. og legg baksten på steikeplate kledd med bakepapir.

Etterhev under plast eller klede i ca. 15 - 20 minutter. Pensle med egg og pynt med rosiner. Stek baksten lys gylden. I stekeovnen ved 225 grader i 8 - 10 minutter. På varmluft 200 grader i 8 - 10 minutter.www.melk.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer