Lutefisk

4 porsjoner.

4 porsjoner

ca 3 kg lutefisk

2-3 ss salt

grovmalt pepper

Tilbehør

100 g bacon i terninger

1 pk ertestuing

Ringeriks- eller Mandelpoteter

Lutefisk

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i ildfast form eller i langpanne.

• Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C.

Legg fisken i en langpanne eller et ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.

Sett den midt i ovnen ved 200°C, den må stå i ca 40 minutter.

Kontroller lutefisken før full tid er gått, det er viktig at den ikke står for lenge. Husk at om du tilbereder mindre enn 3 kg lutefisk blir koketiden kortere.

Beregn ca 15 minutter pr. kg lutefisk.

Stek baconterningene på svak varme så fettet får smelte og baconet blir sprøtt.