- Lykkefølelse etter katastrofer

Myte at panikk, kriminalitet og kaos dominerer, hevder forskere. Lokalbefolkningen hjelper hverandre.

LETER ETTER MAT: Befolkningen i katastrofeområder springer ikke rundt i panikk, men gjør det som trengs. Katastrofeforskning viser at medmenneskeligheten er stor, folk setter ofte igang fellesmåltider, legger stridigheter til side, setter opp telt og hjelper dem som har det enda verre. Bildet er fra Port-au-Prince onsdag. Foto: AP/Ariana Cubillos
LETER ETTER MAT: Befolkningen i katastrofeområder springer ikke rundt i panikk, men gjør det som trengs. Katastrofeforskning viser at medmenneskeligheten er stor, folk setter ofte igang fellesmåltider, legger stridigheter til side, setter opp telt og hjelper dem som har det enda verre. Bildet er fra Port-au-Prince onsdag. Foto: AP/Ariana Cubillos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: 33 statskupp og på grensa stopper skogen, derfor gikk Haiti til helvete.TALLET PÅ OMKOMNE etter jordskjelvet i Haiti for tre uker siden har nå passert 200.000, opplyser landets statsminister Jean-Max Bellerive.

Dødstallene nærmer seg tsunami-dimensjoner. Det er anslått at rundt 230 000 mennesker døde som følge av det undersjøiske jordskjelvet 2. juledag 2004.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer