- Lykkefølelse etter katastrofer

Myte at panikk, kriminalitet og kaos dominerer, hevder forskere. Lokalbefolkningen hjelper hverandre.

LETER ETTER MAT: Befolkningen i katastrofeområder springer ikke rundt i panikk, men gjør det som trengs. Katastrofeforskning viser at medmenneskeligheten er stor, folk setter ofte igang fellesmåltider, legger stridigheter til side, setter opp telt og hjelper dem som har det enda verre. Bildet er fra Port-au-Prince onsdag. Foto: AP/Ariana Cubillos
LETER ETTER MAT: Befolkningen i katastrofeområder springer ikke rundt i panikk, men gjør det som trengs. Katastrofeforskning viser at medmenneskeligheten er stor, folk setter ofte igang fellesmåltider, legger stridigheter til side, setter opp telt og hjelper dem som har det enda verre. Bildet er fra Port-au-Prince onsdag. Foto: AP/Ariana Cubillos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: 33 statskupp og på grensa stopper skogen, derfor gikk Haiti til helvete.TALLET PÅ OMKOMNE etter jordskjelvet i Haiti for tre uker siden har nå passert 200.000, opplyser landets statsminister Jean-Max Bellerive.

Dødstallene nærmer seg tsunami-dimensjoner. Det er anslått at rundt 230 000 mennesker døde som følge av det undersjøiske jordskjelvet 2. juledag 2004.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer