Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

- Lykkelig når jeg kysser

Synnøve Svabø gleder seg til å jobbe som programleder i «Reiseradioen». Og er lykkeligst når hun kysser med lukkede øyne.

Har du det bra nå? - Ja. Veldig bra. For første gang føler jeg at sommeren er ordentlig planlagt. Jobben er på plass, og ferieukene er plottet inn. Jeg har aldri hatt en så oversiktlig sommer før og føler meg voksen. Hva var det første du tenkte på da du våknet i dag? - Jeg håper jeg blir frisk snart! Jeg har slitt en stund med en bihulebetennelse. Det er forferdelig kjedelig å være forkjølet, spesielt kjedelig om sommeren. Hva er det morsomste du har gjort? - Alt jeg gjør for første gang er morsomt. Da jeg utkledd som Elvis intervjuet Syse. En svært intelligent og sjarmerende mann. Og morsom. Jeg har gjort mye morsomt, så... aller morsomst? Jo, jeg vet det. Å føde. Alvorlig? - Ja. Helt alvorlig. En fullstendig absurd opplevelse. Etter 25 minutter sa det plopp, og det første jeg spurte etter var en Solo og en Japp. Sånn skal det jo liksom ikke være. Hva gjør deg forbannet? - Hvis jeg skal velge noen få ting? Ok. Folk som ikke spiller med åpne kort. Som sier én ting, mens de i virkeligheten mener noe annet. Og så blir jeg irritert av å stå i trege køer. Trege mennesker i trege køer er ille. Og... kan jeg si enda mer? Ja, kom igjen. - Folk som følger alle byråkratiske regler blindt fordi det bare «er sånn». Når er du lykkelig? - Når jeg er i balanse og til stede. Når jeg ligger på et svaberg uten noen som helst avtaler. Når jeg koser, kiler, susser og nusser med dattera mi. Og når jeg kysser kjæresten min med lukkede øyne. Og de gangene jeg sammen med venninner har vært småbrisen på chablis før fire. Hvordan vil du bli husket? - Vil? Som en som våget å ta litt sjanser og forsyne seg av livets muligheter. Uhøytidelig, glad og varm. Men jeg frykter at jeg vil bli husket som en vimse og en rotekopp. Skrekken er at mine etterlatte skal bli plaget av inkasso fra bokklubben for ei bok jeg glemte å betale. Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom? - Hvis himmelen fantes? Jo, jeg tror nok at himmelen finnes og har et slags kristent fundament, selv om jeg er betydelig blondere til sinns enn Valgerd. Jeg tror Gud ville sagt: Hei, lille klovnen min. Mormor har svelene klare, farfar har stemt pianoet og farmor har satt på kaffen. eirik.alver@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media