Lysmestrer

Glasskunstner Cathrine Maske (43 ) har et blikk for lys. Både i jobben og hjemme.

Bor med klassikere. Svein Ivar Dysthes Popcorn-stoler fikk Cathrine da hun jobbet på Henie Onstad-senteret på Høvikodden. PH-lampen over kjøkkenbordet er en av flere Paul Henningsen-lamper i huset. Den hvite Luxor-radioen på kjøkkenbenken er fortsatt i daglig i bruk.
Bor med klassikere. Svein Ivar Dysthes Popcorn-stoler fikk Cathrine da hun jobbet på Henie Onstad-senteret på Høvikodden. PH-lampen over kjøkkenbordet er en av flere Paul Henningsen-lamper i huset. Den hvite Luxor-radioen på kjøkkenbenken er fortsatt i daglig i bruk.Vis mer

||| - Lyset er det beste med å bo her, sier Cathrine Maske.

Hun står under høy høsthimmel utenfor eneboligen sin i Kværnerkolonien ved Ekebergskrenten i Oslo, hvor det er panoramautsikt over det gamle industrilandskapet i Kværnerdalen, hustak og kirkespir på Vålerenga og den travle aktiviteten i Bjørvika.

- Her kommer det lys fra alle kanter, sier hun og peker for å forklare hvordan lysspillet i huset flytter seg med himmelretningene, fra tidlig morgen til sen kveld.

De siste åra har Cathrine Maske markert seg som en av Norges mest anerkjente glasskunstnere. Hun har fått mye oppmerksomhet og en rekke priser for sine særegne arbeider, hvor hun ofte kombinerer fotografi og glass. Hun har også designet flere serier med drikkeglass og karafler for Magnor Glassverk. Denne helga deltar hun på den prestisjetunge utstillingen «100 % Norway» i London. Der stiller hun blant annet ut sitt nyeste kunstverk, en stor, himmelblå glasskolbe med svevende fallskjermhoppere, kalt «Svev». Den er inspirert av et strikkhopp hun gjorde utenfor Cape Town i 2006. Hun hoppet fra Bloukrans Bridge i det som skal være verdens høyeste strikkhopp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.