Lysten behøver ikke å avta med alderen. Tvert om

75 år og like pigg.

VELÆRE: Bente Træen forteller om hvorfor seksuell helse er viktig for eldre menneskers livskvalitet og velvære. Illurtasjon: Lisa Aisato
VELÆRE: Bente Træen forteller om hvorfor seksuell helse er viktig for eldre menneskers livskvalitet og velvære. Illurtasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er godt dokumentert at den seksuelle aktiviteten avtar når folk blir eldre. Den viktigste årsaken er at mange eldre mangler en partner å ha sex med. Men et sexliv er en vesentlig del av det som kalles vellykket aldring, og trenger ikke endre seg så mye med åra.

I 2016 undersøkte vi hvordan graden av seksuell aktivitet, og nytelsen som er knyttet til den, hadde endret seg de siste ti åra for personer i alderen 60–75 år. Undersøkelsen omfattet folk fra Norge, Danmark, Belgia og Portugal. Vi analyserte svarene fra dem som hadde en fast partner.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer