Lystig på Lompa

Selv med Hansa i kranene er Grønlands gjenåpnede Olympen en berikelse for Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– SE PÅ DE lysekronene, utbrøt Robinson og bråstanset to steg innenfor døra til den nyåpnede Olympen i Grønlandsleiret. Den 30 millionerkronerrestaurerte, nybrune østkantinstitusjonen, bedre kjent som Lompa, lå badet i veltemperert, rynkevennlig lys fra funklende glassprismeklaser i ølhallmajestetiske svev under det høye taket.

– Dette er gått bedre enn fryktet. Her tror jeg tradisjonsbrunhet og fornyelse har inngått et lykkelig kompromiss, kom det nesten andektig fra Fredag.

– Hvis restauranten holder samme nivå som restaureringen, er Oslo blitt en attraksjon rikere igjen. Vil du sitte i småbordavdelingen der oppe, eller her nede i benk-og-langbord-avdelingen?

– Der oppe hvor oversikten er best, svarte Robinson.

– Se på veggene. Rensegjengen fra Munch-museet må ha fjernet kilovis med fett, sot og tjære fra veggmaleriene, det er som om tåka har letnet over Enerhaugen- og Kampen-motivene til Hans Henrik Backer. Og det er vel ikke deres skyld at osloølet har måttet vike for tappekraner fra Hansa?

– Nei. Det kalles globalisering, sa Fredag tørt.

«NYE» OLYMPEN er i eierfamilie med hovedstadssuksesser som Arakataka, Ylajali og Café Tekehtopa og kaller seg mat & vinhus med husmannskost som spesiale. Menyen speiler ambisjonen, her er sild med potet, egg, dill og brunt smør (kr 89), pølse med svineknoke og surkål og kokt torsk med eggsaus, potet og persille (begge kr 149), vin- og spisekart med priser som ikke skremmer og halvliterpris på kr 48. Foreløpig er det ingen spiseplikt i den nederste delen av restauranten, så da Robinson og Fredag ba om menyer, var det av ren lyst. Robinson valgte dagens som både forrett og hovedrett, henholdsvis juleterrine med eplepuré, rødkål og syltet sopp (kr 110) og reinsdyrfilet (kr 210). Fredag på sin side landet på en halvporsjon Toast Skagen (kr 99) og pinnekjøtt med kålrabistappe og potet (kr 290).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer