Må slakte elefantfamilier

Fredingen har vært for vellykket i sørlige Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELIKOPTRE SOM FLYR over nasjonalparker og villmark og plaffer ned hele familier av elefanter, kan bli den drastiske løsningen på et paradoksalt problem i de sørligste landene i Afrika.

Fredingen av de grå gigantene har nemlig virket for godt: Bestanden er blitt så stor at det skaper problemer, og de foreslåtte løsningene vekker forferdelse blant dyrevenner. Samtidig innser stadig flere at løsningen er nødvendig.

- Her vil det beste for elefantene formodentlig være å skyte ned hele flokker. Det vil se forferdelig ut, men skal være den riktige måten å gjøre det på, sier generalsekretær Kim Carstensen i danske WWF (World Wildlife Foundation) til Jyllands-Posten.

Det var nettopp dyrevernsorganisasjonene som presset fram at det på midten av 1990-tallet ble satt en stopper for praksisen med å skyte elefanter for å regulere bestanden. Nå innser også de at noe må gjøres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer