Magefølelsen

Snakk om tarmen, og de fleste tenker på bæsj. Hva om tarmen har sin egen hjerne, og kan styre alt fra depresjon til overvekt og Alzheimer?

NY TANKEGANG: Nye vitenskapelige metoder innen tarmforskning åpner for en helt ny tankegang innen medisinen, sier forsker Jørgen Valeur. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN
NY TANKEGANG: Nye vitenskapelige metoder innen tarmforskning åpner for en helt ny tankegang innen medisinen, sier forsker Jørgen Valeur. Illustrasjon: ANDRÉ MARTINSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg ti tusen milliarder bakterier. De kravler rundt i tarmen og bestemmer over helsa di. De er som marionette-mestere. De har kontroll og sender beskjeder til hjernen. Om hva maten smaker. Hva du tåler. Hvilke sykdommer du får. Om du skal være trist eller glad. Om du er disponert for å bli tjukk eller tynn, få Alzheimer eller hjerte- og karsykdommer.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer