Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Magien tilbake

Ingen grunn til å sky restauranten med det merkelige navnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  HVA ER DET som har skjedd her, da? Hvor er alle folka hen? Robinson kikket seg overrasket rundt i det nesten tomme lokalet.

-  Du skal se de er tatt av vinden.

Vinden mot Südøst, svarte Fredag, og bladde i den oversiktlige menyen. Det var faktisk lenge siden de hadde besøkt den populære restauranten med det pussige navnet, beliggende rett bak tidligere Torggata bad og ikke så mange skritt fra den nye magneten ved Nybrua.

-  I grunnen har dette stedet hatt det med å overraske. Da det åpnet for fem år siden, uttrykket du panegyrisk at maten var magisk. Så måtte vi slå retrett etter leserreaksjoner, og konstaterte at magien var borte, men at problemet viste seg å være streng service og en viss ubehagelig hovmester. Husker du?

-  Så får vi se om vi blir overrasket på ny, sa Robinson. -  Kanskje magien er tilbake?

DET VAR DEN. Robinson & Fredag valgte hver sin tre-retter, der forskjellen lå på fisk eller kjøtt som hovedrett, mens forretten og desserten var felles. Og det var i oppsummeringens stund, etter et meget behagelig måltid, over en kopp kaffe og en lagret calva i glasset, at

Robinson konkluderte:

-  Når du kan servere en så lekker og velsmakende meny til 279 kr, må det skyldes et innslag av magi.

-  Servitøren er dessuten så hyggelig og raus at vinpakka til 220 kroner er den rene gavepakke, sa Fredag, like begeistret.

Da hadde også flere spisegjester innfunnet seg i det stilrene, L-formete lokalet, mens baren var okkupert av unge mennesker i seinsommerstemning. Tett naboskap mellom bordene og dårlig akustikk har vært et ankepunkt mot restauranten, som har store vindusflater mot parkerte biler. Ingen gardiner eller duker suger opp støy.

DEN BLIDE servitøren hadde tatt herskapet pent imot og kom raskt med meny og vann, oliven og brød.

-  «Babylons hengende hager» - fint navn på en vegetarrett, mumlet Robinson, som likevel landet på den rimelige 3-retteren, bestående av oksecarpaccio, skinnstekt uer og jordbær i butterdeig og is. Fredag hengte seg på, men fikk en svinefilet i stedet for fisken. Også vinvalget var overlatt huset.

Like etter sto forretten på bordet. Løvtynne, lekre skiver av rå biff og flak av parmesan sammen med biter av brie, anrettet med salat og auberginepuré.

-  Det smelter på tunga. Utrolig godt! sa Robinson andektig, og kvernet litt ekstra pepper over retten.

-  Nydelig forrett, nikket Fredag og skar små biter av kjøttet for å drøye maten. Selv om det ikke var noen snau porsjon. En classico riesling, Schmitt Söhne, var kjøttets sommerlige følge, til ganens velbehag.

HOVEDRETTENE fulgte raskt på, forskjellig denne gang, og forskjellig farge i glasset.

-  Et fantastisk stykke uer, sprøstekt i skinnet, hvit og akkurat passe tilberedt, uten bein, sa Robinson begeistret. -  Og så smaksrikt tilbehør: Grønn risotto med russiske erter, smørsaus med balsamico og soltørket tomat, salat med friske urter, små biter av ost, og ovnsbakt, skinnfri paprika. De kan sin fisk på denne restauranten.

-  Jeg skal hilse fra kjøttspiseren og si at svinefileten er utmerket, sa Fredag, som likevel skulte litt misunnelig på Robinsons tallerken. Hvite bønner og rotgrønnsaker surret i en cassulet gir retten særpreg, sammen med stekt sopp og grillet mais. Ikke fantastisk, men veldig godt. Til ueren fikk Robinson en chardonney, Le Setilles, som åpenbart smakte så bra til at servitøren slo litt ekstra i glasset. En portugisisk rødvin, Manta Preta Reserva, gjorde like stor lykke til Fredags svin. Et langt blikk på flaska ga nødvendig likebehandling, uten at regninga bar preg av det.

-  FÅR JEG BY PÅ en kalifornisk Eiswein til desserten? foreslo servitøren med glimt i øyet. Robinson rystet på hodet og sa at Eiswein er tysk og dessuten for dyr. Så viser det seg at amerikanerne lar druene ta en snartur i fryseren i stedet for frost på gren.

-  Det blir billigere slik, forklarte munnsjenken, idet han kom med jordbær, is og flak av butterdeig.

-  En nydelig kombinasjon, kapitulerte Robinson.

-  Konklusjonen da? spurte Fredag og rullet en godt lagret calvados på tunga, som en ekstrabonus, ettersom et fantastisk måltid endte med en meget hyggelig sum - litt over ett tusen kroner.

-  Full score for maten, godt hjulpet av prismagien. Ingen grunn til å skremme folk herfra, sa Robinson.