Magnum Riesling til deilig pris

Andre runde fra Bestillingsutvalget inneholder mye godt. Men 88-årgangen av Riesling Zeltinger Sonnenuhr Spätlese Trocken inntar toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riesling fra Mosel, Chardonnay fra Burgund og Sauvignon Blanc viser alle svært godt hvilket område og klima de kommer fra. De tre vinene vi har konsentrert oss om har alle fått høye poeng og terningkast seks.

Magnum på 20 år

Men Rieslingen fra Mosel stikker seg aller mest fram med sine 92 poeng. Den er altså hele 20 år gammel og leveres på Magnum-flaske. Og det til en pris som må sies å være formidalel: 388 kroner.

Det er bare å bestille og nyte det hele, sammen med venner, sjøkreps, pinjekjerner, kjørvel og sitrussaus.

Av de røde vinene vi anbefaler er det seks av totalt ti som er fra 2005-årgangen. Årgangen som er blitt gjort hellig i Europa, gjennom Parkers vurderinger fra Bordeaux.

Men 2005 viser seg muligens å være best laget i Rhône-dalen, hvor både sør- og nord leverer sine beste årganger veldig lenge.

Fantastiske kjøp

Spesielt Chateauneuf du Pape har mange fantastiske kjøp. Som for eksempel Chateauneuf du Pape 2005 fra Château de Beaucastel. 565 kroner er mye for en flaske, men opplevelsen er stor - hvis du skulle ta deg råd. Vi har gitt vinen hele 94 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer