Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Maharajaens nye klær

Hovedstadens nyeste inder byr på middelmådig mat til skyhøye priser. En dårlig kombinasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  DETTE ER GANSKE trist. Både for dem som står på kjøkkenet og sliter, og for dem som forviller seg inn her. I hvert fall de uten representasjonskonto.

Tre retter var fortært, dommen var ikke nådig.

-  Ingen liker å bli lurt, sa Robinson.

FOR SNART TO MÅNEDER siden åpnet Devdas dørene med inngang fra Tordenskioldsgate i Oslo. Byens nyeste inder skulle være et tilbud til gjester som er glad i indisk-inspirert mat, servert i lekre omgivelser og til priser som er - skal vi si - litt over snittet. Man sikter nok mot pengesterke folk som forventer effektivitet. Restauranten tilbyr trådløst Internett, og på hjemmesidene sine oppmuntres folk til å ta med jobben.

-  Hva er dette? «A 12,5% servicecharge will be added to the bill»?

Robinson leste fra menyen, som for øvrig bare finnes på engelsk.

-  Det har jeg aldri sett før på

noen norsk restaurant. At de legger på tips er ikke bare uhørt, jeg tror kanskje det ikke engang er lov, mente Robinson.

-  Ikke vet jeg, sa Fredag. -  Men i min meny står det ingen ting om det. Vi får se når den tid kommer.

EN SVÆRT VENNLIG og behagelig servitør - servicen var det ikke noe å si på - forklarte inngående om tanken bak konseptet. Det beste fra øst møter vest. Her serveres ingen ting i skåler og panner, slik vi er vant til fra indiske restauranter. Her går det utelukkende i tallerkenretter. Det han ikke sa noe om var størrelsen på porsjonene.

-  Det sto da virkelig tandoori prawn i menyen? Disse kongerekene har neppe vært i nærheten av en tandooriovn. Å betale 145 kroner for to middels store kongereker med kokossaus er ikke bra, sa Fredag.

-  Men smaken? undret Robinson.

-  Greit nok. Men det hjelper ikke. Heller ikke at de er pent anrettet med bønneskudd, fersk estragon, revet appelsinskall og ymse bær.

Robinson hadde en liknende opplevelse med sin Janat-E-Pakori, blomkålbuketter dyppet i linsemelrøre og fritert.

-  De er jo søte, de to blomkålbukettene. Små er de også. 95 kroner er også helt uhørt, om de smaker aldri så godt.

SOM HOVEDRETTER hadde Robinson og Fredag bestilt Shikari Hiran - hjort med linsesaus og gresskarpuré, og Shahane Shahi Murgh - kyllingbryst med mynte, hvitløk og chili toppet med en plommesaus. Det forsterket inntrykket og gjorde Magasinets restaurantløver enda sikrere i sin sak. Kjøttet var mørt og godt, men retten var på ingen måte verdt 395 kroner. 290 kroner for kylling er også over smertegrensa.

For en gangs skyld hadde både Robinson og Fredag god plass til dessert. Melkeboller med chili i saffransirup ble anbefalt, smakte godt og var med sine 125 kroner mer normalt priset.

Vinkartet står prismessig ikke tilbake for menyen. Det er ikke noe problem å finne vin til langt over tusenlappen. Vanskeligere er det å finne noe til normalpris, det vil si under femhundrelappen. Robinson og Fredag valgte derfor øl. Kingfisher koster hos Devdas 66 blanke for 0,33 - halvliterprisen skulle da bli nærmere hundre kroner. Så godt er det indiske ølet ikke.

MED SPENNING mottok Robinson og Fredag regningen. Hadde de ført på 12,5 prosent i tips? Det hadde de heldigvis ikke. At restauranten ikke tok seg betalt for en liten amuse bouche (en svært smakfull suppe på øl og løk), samt et fingerbøl med sjampanje og lychelikør til avslutning, er et formildende trekk.

-  Men vi har betalt for det gjennom alt det andre. Flere ganger, bemerket Fredag tørt.

-  Servicen er ypperlig og interiøret elegant. Blandingen av øst og vest er interessant og maten til dels svært vellykket. Men prisen står på ingen måte i forhold, verken hva mengde eller kvalitet angår. Derfor kan det ikke bli mange stjerner. De som driver stedet, for øvrig de samme som allerede står bak femstjernersrestauranten Agra på Aker Brygge, bør snarest ta til vettet. Som sagt: Ingen liker å bli lurt, sa Robinson.

-  Og her er det ikke bare gjestene som blir det, sa Fredag. -  Jeg er redd restauranten lurer seg sjøl ved å overprise så brutalt. Og det går aldri bra i lengden.