Makrell med sommergrønnsaker

4 porsjoner.

4 porsjoner:

4 stk. makrellfilet

1 squash i skiver

1 aubergine i skiver

4 små grønne paprikaer i strimler

½ rød paprika i strimler

½ gul paprika i strimler

½ finhakket chili

150 g revet daikon

3 ss vineddik

1-2 ss soyasaus

½ ts sukker

olje

seven-spice pepper

• Slik gjør du:

Skjær makrellen på skrå i ca. 2 cm strimler. Bland sammen eddik, soyasaus og sukker og bland med revet daikonrot. Varm olje i ei panne og stek makrell, squash, aubergine, paprika og chili.

Stek grønnsakene og makrellen til de er sprø. Anrett på tallerken sammen med daikon. Dryss over seven-spice pepper. Seven spice pepper er en blanding av sju krydder, blant annet pepper og chili. Daikon kan byttes med kålrot eller nepe.