GUBBEVELDET: Denne sommeren har Malin Kulseth (26) og flere andre gått til angrep på det de kaller gubbeveldet i norsk musikkbransje. - Gubbeveldet finnes overalt i musikkbransjen. Det er plateselskapssjefer, bookingagenter og journalister, både kvinner og menn. Felles for dem er at de har vært i bransjen lenge og synes alt er fint som det er, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLAND
GUBBEVELDET: Denne sommeren har Malin Kulseth (26) og flere andre gått til angrep på det de kaller gubbeveldet i norsk musikkbransje. - Gubbeveldet finnes overalt i musikkbransjen. Det er plateselskapssjefer, bookingagenter og journalister, både kvinner og menn. Felles for dem er at de har vært i bransjen lenge og synes alt er fint som det er, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

Malin Kulseth gir seg ikke før gubbeveldet faller

Hun er frontfigur i debatten om den mannstunge musikkbransjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): - Jeg snakket med stemoren min nettopp og fortalte jeg skulle intervjues av Magasinet. «Prøv å ikke være så krass nå da, Malin», sa hun. Vel... Vi får se hvordan det går, sier Malin Kulseth (26).

Hun er musikkredaktør i avisa Natt & Dag, tidligere pressesjef for festivalen Bylarm og har den siste tida engasjert seg sterkt i debatten om kjønnsbalanse i musikkbransjen.

- Jenteband er for mange et litt negativt ladet begrep. Folk bruker det om alle forskjellige typer band, uansett sjanger, så lenge de er jenter.

- Spørsmålet de får hver eneste gang er, «Hvordan er det å være jente i band, a?». Hvorfor er det akkurat det som er interessant? Det er ingen som spør om hvordan det er å være gutt i band. «Funker det eller? Blir du skremt av alle jentene?».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn