GUBBEVELDET: Denne sommeren har Malin Kulseth (26) og flere andre gått til angrep på det de kaller gubbeveldet i norsk musikkbransje. - Gubbeveldet finnes overalt i musikkbransjen. Det er plateselskapssjefer, bookingagenter og journalister, både kvinner og menn. Felles for dem er at de har vært i bransjen lenge og synes alt er fint som det er, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLAND
GUBBEVELDET: Denne sommeren har Malin Kulseth (26) og flere andre gått til angrep på det de kaller gubbeveldet i norsk musikkbransje. - Gubbeveldet finnes overalt i musikkbransjen. Det er plateselskapssjefer, bookingagenter og journalister, både kvinner og menn. Felles for dem er at de har vært i bransjen lenge og synes alt er fint som det er, sier hun. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

Malin Kulseth gir seg ikke før gubbeveldet faller

Hun er frontfigur i debatten om den mannstunge musikkbransjen.

(Magasinet): - Jeg snakket med stemoren min nettopp og fortalte jeg skulle intervjues av Magasinet. «Prøv å ikke være så krass nå da, Malin», sa hun. Vel... Vi får se hvordan det går, sier Malin Kulseth (26).

Hun er musikkredaktør i avisa Natt & Dag, tidligere pressesjef for festivalen Bylarm og har den siste tida engasjert seg sterkt i debatten om kjønnsbalanse i musikkbransjen.

- Jenteband er for mange et litt negativt ladet begrep. Folk bruker det om alle forskjellige typer band, uansett sjanger, så lenge de er jenter.

- Spørsmålet de får hver eneste gang er, «Hvordan er det å være jente i band, a?». Hvorfor er det akkurat det som er interessant? Det er ingen som spør om hvordan det er å være gutt i band. «Funker det eller? Blir du skremt av alle jentene?».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

3 MÅNEDER

HELGETILBUD*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 0 kr for 3 måneder. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/3måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/3måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.